Facebook Toestaan Niet toestaan

Meeuwen winnen derby!

26 september 2017 7:45

De Selectie

Eindelijk was het zo ver, de bal ging weer rollen voor het nieuwe seizoen. Er stond voor de Meeuwen meteen een zo gehete ‘’kraker’’ op het programma, de Zaanse derby tegen KFC. De Meeuwen moesten het stellen zonder hun aanvoerder Tristan (blessure). Daarnaast begon de topscoorder van het vorige seizoen David op de bank (net terug van vakantie). Desalniettemin reisde de ploeg van Heerings met een sterk selectie af naar sportpark De Koog. ‘’Het is lekker als je een brede en sterke selectie hebt’’ aldus de hoofdtrainer. Ondanks enkele weken slecht weer hadden de weergoden dit keer wel zin in een zonnige derby. Ondanks het feit dat de resten nog goed zichtbaar waren van een afgebrande tribune, waren alle ingrediënten aanwezig voor een echte derby. Vooraf waren de verwachtingen dus hoog gespannen en beide ploegen lieten het grote publiek niet in de steek. De Meeuwen namen de 3 punten mee naar Poelenburg na een eindstand van 2-3.

De Meeuwen begonnen de wedstrijd goed en kregen na een kwartier spelen een dot van een kans. Juary, die een goede indruk achter liet, werd aan de rechterkant weggestuurd door Kevin. De snelle aanvaller wist aanwinst Gideon op zijn wenken te bedienen, en deze dwong de doelman van KFC tot een goede redding. Niet veel later kreeg de thuis ploeg een vrijetrap, rand zestien. De inzet werd door de Meeuwse muur van richting veranderd waardoor doelman Rachid op het verkeerde been werd gezet. Toch wist de doelman een met een katachtige reactie de bal uit zijn doel te halen. De Meeuwen kregen daarna steeds meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde na een half uur spelen tot de 0-1. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van Gabriel die een zondagsschot in gedachten had. Echter werd het schot getoucheerd door de grote teen van Juary waardoor de doelman van KFC kansloos was.

Na de rust kwam KFC sterker uit de startblokken waardoor na 5 minuten spelen de achterstand al werd rechtgetrokken. Een vrije trap verdween door de Meeuwse muur in het doel. Even leken de Meeuwen te zijn geschrokken door de flitsende start van KFC. Gelukkig herpakte de ploeg zich snel en was het Gideon die de 1-2 met een bekeken schuiver binnen prikte. Met nog 20 minuten op de klok leken de Meeuwen de wedstrijd in het slot te gooien. Een flitsende aanval, man of the match Domenico stoomde op en ging de één twéé aan met Gideon om vervolgens met een prachtige stift Juary alleen voor de keeper zette. Laatst genoemde faalde niet en met een bekeken lob tekende hij voor zijn tweede goal van de middag. Vrij snel na de derde goal legde de matige fluitende leidsman tot ieders verbazing de bal op de stip. KFC kon hierdoor de spanning terug brengen in de wedstrijd. Echter werd de penalty gekeerd door Rachid, maar de leidsman eiste wederom de aandacht op zich door de penalty opnieuw te laten nemen. Volgens hem stapte Rachid te vroeg van zijn lijn en was de keeper vervolgens kansloos na de tweede penalty. De spanning was terug 2-3. Heerings bracht vervolgens David in, echter was de inval beurt van korte duur. De net in gevallen aanvaller kon na 5 minuten het veld verlaten. De spits verspilde de bal en ging er vervolgens te enthousiast in, de leidsman greep naar zijn achterzak en trok de rode prent. Niet veel later leek KFC op gelijke hoogte te komen, doelman Rachid leek geklopt maar gelukkig bracht het aluminium redding. Nadat het laatste fluitsignaal klonk konden de Meeuwen trots zijn op hun eerste drie punten van het seizoen.

‘’We maakte het ons zelf in de slot fase onnodig moeilijk, we waren beter en creëerde meer kansen en hadden de wedstrijd eerder op slot moeten gooien, maar goed dat neemt niet weg dat ik alsnog blij ben met het resultaat’’. Aldus Zilvermeeuwen trainer Heerings.