Facebook Toestaan Niet toestaan

Meeuwen delen pak slaag uit

3 oktober 2017 18:45

de Selectie

Wie erbij was zondag maande zich in Camp Nou. Het leek wel alsof Barcelona een partij speelde op sportpark Poelenburg. Echter waren het gewoon onze eigen Meeuwen die geen spaan over hielden van de uit de 1e klasse gedegradeerde VSV. De ploeg uit Velsen, die vorige week met 3-0 won en zo snel mogelijk willen terug keren naar de 1e klasse, werd een warm welkom geheten in de zondag 2e klasse. Ze vertrokken met een 6-1 nederlaag richting Velsen.

Op een goed gevuld sportpark, waarbij de spelers hun best moesten doen om niet te verdwalen in het hoge gras, het veld die er normaliter perfect bij ligt maar vanwege de regen niet gemaaid kon worden, begon de voorstelling om stipt 14.00uur.

Na 4 minuten was het al raak, Randy Knoppel kreeg die bal in zijn voeten gespeeld, omzijlde zijn tegenstander en schoof de 1-0 binnen. De ploeg uit Velsen probeerde middels een snelle uitbraak het vijandige doel te bereiken, met de nadruk op probeerde, de Meeuwen stonden organisatorisch goed en kwamen niet in gevaar. In de 19e minuut was het weer raak, dit keer was het Gideon Emanuels die de spitsen duo vormde met Knoppel die 1 op 1 met de keeper de boven hoek vond, 2-0. Toch kwamen de bezoekers in de 33 minuut verrassend op 2-1. Een voorzet die door de wind werd gedragen werd niet goed in geschat door de Meeuwse keeper Rachid waardoor deze te ver van zijn doel kwam. De spits van VSV was eerder bij de bal en bediende zijn collega die voor de aansluiting treffer zorgde. De ploeg van Heerings incasseerde de klap en ging verder waar het was gebleven.
Het waren wederom Gideon en Randy die voor rust hun tweede doelpunt van de middag maakte de 3-1(Gideon) en de 4-1 (Randy).

In de rust verving trainer Heerings centrale verdediger Ecrument (blessure) door Solomon Pinas. Even leek VSV terug te komen in de wedstrijd. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Toen de supporters dachten alles al gezien te hebben in de eerste helft en de middag niet meer stuk kon, meldde zich Kevin Wijndal. "Ik zag de keeper al een paar keer uit zijn doel staan en ik dacht....ja waarom niet". Kevin schoot de bal namelijk in de 58e minuut van een meter of 50 over de 1.90 lange doelman en zo verscheen de 5-1 op het score bord. Paar minuten later werd hij vervangen door Dion Kars. De laatste treffer viel in de 62e minuut. Het was wederom Randy die de trekker overhaalde en de eindstand bepaalde op 6-1.