Facebook Toestaan Niet toestaan

Meeuwen revancheren zich op spectaculaire wijze

17 oktober 2017 15:00

De Selectie

‘’Je kan een keer een wedstrijd verliezen, maar niet op deze manier’’. Waren de woorden van trainer Heerings na de nederlaag in de allerlaatste seconde tegen Westfrisia. ‘’Het was heel onvolwassen, en dat juist terwijl het team word geroemd om zijn volwassen spel’’. Vandaag stond koploper HSV op het programma. De promovendus heeft een uitstekende start zonder enig puntverlies en er stond voor de Meeuwen niets anders dan de drie punten in Poelenburg te houden. En dat gebeurde, de Meeuwen wonnen met 5-1.

Daar waar inmiddels de winterjas uit de kast is gehaald inclusief sjaal en muts, konden deze zondag tijdelijke terug de kast in. Het weer was namelijk om te smullen. ‘’Ik wist gewoon dat ik zou vlammen vandaag, dit is echt mijn weer’’ sprak Kevin Wijndal na afloop. De behendige middenvelder speelde een uitstekende pot en kreeg bij bijna iedere balcontact het publiek op de banken. Toch begonnen de Meeuwen zwak aan de wedstrijd, ballen die niet strak werden ingespeeld en het tempo lag te laag. Dit resulteerde in de 25e minuut tot een 0-1 achterstand. Een corner werd voor de ploeg uit Heiloo bij de tweede paal neergelegd en terug gekopt. Waardoor de ingelopen speler de bal achter doelman El Guebli kon volleren.  De Meeuwen leken wakker geschud. Paar minuten later was het Wijndal die met een prachtige actie spits Gideon Emanuels in de gelegenheid bracht om de 1-1 binnen te schuiven. De Meeuwen hielden het hef in handen en maakte vlak voor rust nog de 2-1. Randy Knoppel werd op snelheid weggestuurd, de snelle-krachtige aanvaller rondde fraai af. Deze mooie goal werd gevierd met de bal onder het shirt en een duimpje in de mond tot ieders verrassing (gefeliciteerd Randy).

Na rust bleek de geoliede Meeuwse machine nog op volle toeren te draaien. HSV probeerde het een en ander wel te forceren, maar de organisatie stond als een huis. In de 58e minuut was het Wijndal die wederom een mooie aanval in de korte hoek afrondde, 3-1. Trainer Heerings wist dat zijn ploeg dit niet meer zou weggeven en gaf zijn team de opdracht om nog een versnelling hoger te spelen. Hij bracht vers bloed op het middenveld in de vorm van Alvin Obvwemu en Solomon Pinas. Daar waar je dacht dat de versnellingsbak van de Meeuwen tot 5 ging bleek deze ook nog over de zesde versnelling te beschikken. Emanuels bereikte na een goede individuele actie Juhary Dos Santos bij de tweede paal. Deze faalde niet en maakte de 4-1.  Een kwartier voor tijd was daar de rentree van aanvoerder Tristan Oostenbrugge die een aantal weken moest toe kijken vanwege een blessure. In de slotfase was wederom Dos Santos die een lange bal goed controleerde en achter de doelman van HSV schoof en de eindstand op het score bord noteerde, 5-1. ‘’We scoren erg makkelijk, en na vandaag beschikken we ook weer over onze topscorer van vorig jaar David Zwiebel’’ sprak een tevreden Dos Santos na afloop.

‘’Ik moet de jongens een compliment geven dat ze na de domper van vorige week dit hebben kunnen neerzetten. Natuurlijk baal ik van de eerste deel van de wedstrijd. Ik wil dat mijn ploeg vanaf minuut 1 scherp is. Maar goed, als je ziet hoe wij de wedstrijd naar ons toe trekken, domineren en niet meer weggeven dan is dat een groot compliment naar de jongens toe ‘’.